Poate fi foarte dificil să combini legume autohtone și fructe exotice în amestecuri coerente. Dacă ești interesată în așa ceva, trebuie să reții că bucătăria fusion se construiește în jurul intuiției, întrucât nu au fost elaborate reguli specifice, datorită faptului că combinațiile sunt cât de diverse vrei tu să fie. 

Din această cauză, majoritatea sfaturilor de mai jos sunt specifice; folosește-le ca referință și, după aceea, lasă-ți imaginația să zboare. Limitele bucătăriei fusion sunt practic limitele tale:

  1. Ananas, pere și pepene galben – fă o salată folosind aceste trei ingrediente. Este de preferat să folosești ananas proaspăt, dar și cel din conservă va fi bun (numai nu adăuga tot siropul în amestec). Pentru a o păstra echilibrată, adaugă câte o treime din fiecare. Nu trebuie adaos suplimentar de zahăr, dar poți pune puțin sumac, pentru un gust suplimentar.
  2. Orez cu nucă de cocos și legume: pregătește orezul cu 100 g de nucă de cocos, 100 g de fasole verde, 50 g de roșii și 25 g de ceapă verde. Gustul acestui fel de mâncare este dulce, așa că poți adăuga puțină țelină proaspătă la final; aceasta va ajuta aromele să se amestece mai bine între ele.
  3. Fresh de morcovi și portocale – când pregătești un suc proaspăt de morcovi și portocale, poți adăuga un vârf de cuțit de ghimber ras pentru un gust mai intens și mai adânc. O asemenea băutură este recomandată pentru după-amiezile fierbinți de vară, când suferi de efectele căldurii excesive.