Porumbul dulce este un ingredient foarte popular într-un număr considerabil de feluri de mâncare simple și delicioase; majoritatea îl apreciază pe grătar, glazurat, cu unt, fiert, sărat, condimentat cu lămâie si pătrunjel sau chiar servit cu brânzeturi și bacon.

O gustare cu porumb dulce nu mai este acum o bunătate de sezon, putând fi consumată oricând. Din păcate, este destul de nepractic să păstrăm tot știuletele matur în conservă, însă conservele cu boabe de porumb dulce sunt la fel de gustoase și aromate ca știuleții cruzi și proaspeți dacă vă pricepeți să le preparați corect:

  • coaceți porumbul la cuptor într-un amestec de supă de pui cu lapte, la care puteți adăuga carne de pasăre și crutoane;
  • adăugați porumb dulce în mâncărurile cu orez sălbatic și pancetta;
  • puneți boabe de porumb dulce pe pizza;
  • amestecați boabele cu afine pentru a obține o salată excelentă pentru peștele la grătar;
  • puneți porumb în supa de legume;
  • amestecați cu ardei gras, roșii cherry, avocado, ceapă și suc de lime și serviți cu tortilla chips;
  • folosiți porumb dulce boabe în salatele cu fasole neagră;
  • faceți o caserolă cu porumb, smântână și lapte de cocos;
  • încercați o mâncare cu porumb, bacon și ciuperci și serviți-o cu pâine prăjită;
  • adăugați porumb în tocana de carne cu cartofi;
  • amestecați boabe de porumb dulce cu broccoli și brânză ca umplutură pentru plăcintă;
  • amestecați cu ton;
  • preparați sote cu roșii, tarhon și busuioc;
  • preparați o salată de porumb cu avocado și creveți.

O altă abordare a gustului dulce

Boabele de porumb dulce asigură un anume tip de dulceață care va redefini natura mâncărurilor preparate. Folosiți-vă imaginația pentru amestecuri inedite și garnituri care se potrivesc la orice.