Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Tolma - frunze de viță-de-vie umplute
Frunzele de viță-de-vie umplute sunt foarte populare în Armenia. Ele nu sunt foarte greu de preparat și au un gust un incredibil.
Ușor
5 persoane
70 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1.5 kg carne de porc (se amestecă și carne de vită)
4 cepe
1/2 ceașcă orez lung
Frunze de dafin
Piper negru
Frunze de viță
Pătrunjel proaspăt (sau uscat)
Busuioc proaspăt (sau uscat)
Oregano uscat
Ingrediente pentru 5 persoane
1.5 kg carne de porc (se amestecă și carne de vită)
4 cepe
1/2 ceașcă orez lung
Frunze de dafin
Piper negru
Frunze de viță
Pătrunjel proaspăt (sau uscat)
Busuioc proaspăt (sau uscat)
Oregano uscat
Pași 1
Spălați frunzele de viță. Gustați-le, iar dacă sunt foarte sărate, lăsați-le un pic în apă rece. Dacă totuși rămân încă sărate, puneți mai puțină sare în carne.
Pași 2
Tăiați ceapa în cubulețe mici și mărunțiți pătrunjelul și busuiocul. Pentru a economisi timp și a avea rezultate mai bune, puteți folosi un robot de bucătărie.
Pași 3
Amestecăți carnea, ceapa, busuiocul, pătrunjelul, orezul și puțin oregano într-un castron. Puteți amesteca cu mâinile pentru a uniformiza compoziția. Adăugați sare și piper negru, după gust. Țineți cont de faptul că frunzele pot fi încă sărate.
Pași 4
Dacă carnea nu are grăsimi și este foarte uscată, adăugați o jumătate de cană de apă caldă și, de asemenea, 100 g de unt.
Pași 5
Pentru a rula tolma, puneți o cantitate mică de carne pe o frunză. Rulați frunza din toate părțile, astfel încât să nu iasă carnea. Puneți tolma în oală. Nu uități să puneți frunze de dafin și piper negru rotund între straturi.
Pași 6
Atunci când oala este aproape plină, se toarnă o cană de apă, se acoperă și se lasă la foc mediu. Tolma ar trebui să fiarbă circa 30 de minute. Puteți stinge focul când orezul este fiert.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Hummus de linte
Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid, fiind o variantă potrivită pentru prânz sau cină.
Creveți thailandezi cu orez
Încearcă rețeta noastră picantă cu creveți și mix thailandez cu orez și vei pătrunde in bucătăria as...
Somon cu legume și orez
Te gândești la un preparat rapid, gustos și hrănitor? Îți propunem să încerci rețeta noastră cu somo...