În zilele noastre, spanacul a revenit puternic în tendințe. Frunzele proaspete de spanac sunt folosite ca bază pentru salate foarte ușoare și nutritive, dar și pentru salate.
Cât se fierbe spanacul proaspăt?Spanacul proaspăt se fierbe aproximativ 3-5 minute.
Ce conține spanacul verde?Spanacul verde conţine amidon, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sodiu, fier, zinc, mangan, fluor, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, K, acid folic, provitamina A.
Descoperă mai jos selecția noastră de rețete preparate cu spanac:
1. Spanac cremos cu ouO rețetă simplă și delicioasă de spanac proaspăt cu ou deasupra.
Ingrediente necesare:
- 750 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle
- 200 g cremă de brânză
- 1 ceapă tocată mărunt
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri ulei
- Sare
- Piper
Află pașii de preparare aici.
2. Paste sănătoase cu spanac și mazăreAflă cum poți prepara paste sănătoase cu spanac și mazăre delicioasă marca Bonduelle.
Ingrediente necesare:
- 200 g Mazăre verde boabe dulce VAPEUR Bonduelle
- 200 g Spanac frunze întregi Bonduelle
- 250 g paste
- 1 lingură unt
- 200 g de brânză moale
- Sar
- Piper
Descoperă pașii de preparare aici.
3. Rulouri de spanac cu somon afumat și cremă de brânzăCu un rezultat inedit și ușor de preparat, rulourile de spanac cu somon afumat și cremă de brânză pot fi alegerea ideală pentru o masă bogată în fibre și proteine.
Ingrediente necesare:
- 450 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle
- 3 ouă (se separă albușurile de gălbenușuri)
- 250 g somon afumat
- 250 g cremă de brânză
- 1 lămâie
- Câte 2 crenguțe de cimbru, oregano, busuioc verde și mărar proaspăt
- Sare după gust
- Piper după gust
Descoperă cum poți prepara rețeta aici.
4. Risotto cu fasole verde și spanacUn preparat simplu, la tigaie, cu o combinație de ingrediente bogate în fibre alimentare și proteine.
Ingrediente necesare:
- 1 pungă (400 g) Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle
- 250 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle
- 300 g orez arborio
- 1 ceapă
- 10 crenguțe mentă
- 5 linguri ulei de măsline
- Piper după gust
- Sare după gust
Descoperă cum poți obține un preparat gustos aici.
5. Cartofi copți umpluți cu spanac și verdeațăPreparat la cuptor, cu spanac, pătrunjel și ceapă verde, cartofii umpluți pot fi alegerea ideală pentru o cină bogată în fier.
Ingrediente necesare:
- 250 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle
- 6 cartofi
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 3 fire de ceapă verde
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare după gust
- Piper după gust
Afla care sunt pasii de preparare aici.
6. Pizza cu spanac și ciuperciRedescoperă pizza, un preparat iubit atât de cei mici cât și de adulți, reinterpretată, cu un conținut scăzut în calorii.
Ingrediente necesare:
- 200 g Ciuperci feliate Bonduelle
- 375 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle
- 1/2 linguriță zahăr
- 5 g drojdie
- 1 linguriță sare
- 50 ml. ulei de măsline
- 800 g făină de grâu
- 800 g roșii decojite în suc propriu
- 100 g roșii cherry
- 1 ceapă
- 1 legătură busuioc
Descoperă pașii de preparare aici.
7. Colțunași prăjiți cu spanac și varzăO rețetă asiatică gustoasă cu spanac, ghimbir și varză chinezească.
Ingrediente necesare:
- 375 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle
- 100 g Mazăre verde boabe dulce VAPEUR Bonduelle
- 1 pachet de aluat pentru pachețele de primăvară (20 de foi)
- 400 g varză chinezească
- 1 buc. (100 g) ghimbir (rădăcină)
- 3-4 fire ceapă verde
- 300 ml. ulei vegetal
- 1 ardei iute
- 3 căței de usturoi
- 6 linguri sos de soia
- 4 picături sos de chilli
- 1 linguriță zahăr
- Sare după gust
Află cum poți obține un preparat gustos aici.
8. Supă cremă de spanacObțineți o supă cremă delicioasă de spanac, cu frișcă de hrean.
Ingrediente necesare:
- 200 g Spanac tocat Bonduelle
- 300 de grame de cartofi, cântăriți după ce au fost curățați de coajă
- 1 litru de supă de pui
- 1 lingură de ulei
- 20 g de unt
- 2 căței mari de usturoi
- 1 ceapă de mărime medie
- 150 g de smântână lichidă pentru gătit
- Sare, piper, nucșoară
- În plus: crutoane pentru servit
- Opțional: frișcă de hrean, preparată din 150 de grame de smântână pentru frișcă (neîndulcită) și 1 lingură de hrean proaspăt ras
Află modalitatea de preparare aici.
9. Ruladă de pui cu morcovi și spanacUn preparat simplu și delicios pentru întreaga familie, rulada din piept de pui cu spanac conține o combinație de ingrediente scăzute în grăsimi.
Ingrediente necesare:
- 200 g Spanac tocat Bonduelle
- 1 piept pui
- 2 morcovi
- 2 cepe de mărime potrivită
- Ulei
- Rozmarin mărunțit
- Chilli
- Busuioc
- Sare
- Ghimbir
Descoperă pașii de preparare aici.
10. Chec cu spanacO combinație perfectă de gusturi, checul cu spanac și carne de curcan reprezintă combinația inedită pentru o cină în familie.
Ingrediente necesare:
- 1 pungă (400 g) Spanac tocat Bonduelle
- 700 g carne curcan
- 2 ouă
- 2 cepe
- 1 linguriță mentă tocată
- 1-2 fire praz
- 4-5 căței usturoi
- 2 linguri pesmet auriu picant
- 2 lingură unt
- 1 praf piper proaspăt măcinat
- 1 praf sare
Află cum poți obține acest preparat aici.
Obține un aport de vitamine la alimentația ta zilnică, descoperă și tu selecția noastră de rețete de post, ideale pentru preparatele de zi cu zi, indiferent dacă ții post sau nu.