Unul dintre cele mai ușoare și mai atractive moduri de a găti legume congelate este simpla fierbere a acestora și pregătirea unei salate. Poți folosi amestec mexican de la Bonduelle pentru asta, iar regulile pe care trebuie să le urmezi sunt extrem de simple, având în vedere care este alternativa. Astfel, sfaturile de mai jos te vor ajuta să obții un fel de mâncare gustos fără a compromite aspectul și estetica generală a salatei:
- Orice amestec mexican congelat vine cu legumele gata tăiate, astfel că nu trebuie să te mai gândești la forma legumelor. Acest detaliu este mult mai important decât crezi: îți arată în avans întreaga identitate a salatei tale. Dacă te decizi să mai adaugi legume, fierbe-le separat (timpii de fierbere nu corespund) și asigură-te că le tai în bucăți de aceeași mărime ca cele din amestecul mexican.
- Nu exagera cu dressingurile. Acestea sunt gândite pentru a îmbogăți gustul legumelor, nu pentru a-l anihila.
- Dacă folosești salata ca garnitură la o mâncare cu carne, nu folosi dressinguri. În loc să faci asta, adaugă o cantitate mică de piper negru măcinat direct în farfurie. Acesta face gustul natural puțin mai intens, ceea ce apropie salata mai mult de idea de garnitură.
- Amestecul mexican e frumos ca atare. Cu cât folosești mai puține ingrediente adiționale, cu atât mai natural și mai atrăgător va arăta la final.
Folosește farfurii simple sau boluri pentru amestecurile mexicane. Limitează-ți opțiunile la o singură culoare, care nu ar trebui să atragă privirea; legumele din amestec vor face asta.