Piramida asiatică se bazează în primul rând pe bucătăria din Japonia şi China. Modul tradiţional de hrană al societăţii asiatice a stat la baza pregătirii ei. Bucătăria din această zonă este excepţională din mai multe motive. La primul nivel al piramidei se află, legumele şi fructele. Ele reprezintă componente inseparabile ale oricărui preparat din bucătăria asiatică. Datorită lor mâncarea este sănătoasă şi conţine multe componente nutritive. Caracteristic pentru bucătăria asiatică este evitarea consumului mare de carne şi de produse din lapte.
Ce ar trebui şi ce putem mânca?Prietenii noştri ar trebui să devină mâncărurile bogate în vitamine şi celuloză. De aceea ar trebui să mâncăm multe fructe şi legume. În compoziţia regimului alimentar zilnic ar trebui să intre ceaiul verde, nucile şi pâinea. Este indicat să bem sake sau bere, fireşte în cantităţi moderate. În privinţa dulciurilor, ele sunt permise, nu mai des de o dată pe săptămână, la fel ca şi carnea de pasăre sau ouăle. Cele mai mari restricţii se referă la carne, pe o putem mânca, dar cel mult o dată pe săptămână.
Sănătos ca un asiaticCercetările efectuate de savanţii americani au confirmat supoziţiile că bucătăria asiatică este mult mai sănătoasă decât bucătăriile din lumea occidentală. Aplicarea regulilor din bucătăria asiatică diminuează în mare măsură riscul îmbolnăvirii de bolile civilizaţiei. Drept exemple putem da soia şi ceaiul verde, care în mare măsură scad gradul de risc al îmbolnăvirilor de cancer sau de diabet.
Mai multă mişcareTreci la un regim de viaţă sănătos. Fă zilnic sport, ceea ce va influenţa pozitiv nu numai condiţia ta fizică, ci şi starea de sănătate. Se recomandă, de asemenea, vizite la saună, care permit curăţarea organismului de toxine.