Cea mai răspândită succesiune de servire a preparatelor în timpul unei petreceri urmează ordinea următoare: aperitive, supe, pește, carne, brânză și desert. 

Desigur, numărul felurilor de mâncare nu este fix sau obligatoriu, acesta depinzând de cât de multă mâncare prepari. Ideal este să servești patru sau cinci feluri de mâncare, iar în cazul petrecerilor scurte, să limitezi acest număr la trei. 

Când se servește ciorba la o masă?

Când te hotărăști să organizezi o petrecere acasă, trebuie să ții minte câteva reguli. Aperitivele trebuie să fie pe masă înainte de sosirea oaspeților în camera în care se va servi masa. În plus, gazda servește supa sau ciorba și preparatul pe bază de carne, iar soțul ei este cel responsabil de aducerea sosului și a salatei. 

Ordinea în care servim preparatele invitaților noștri spune foarte multe despre manierele noastre. Când servim la masă, întotdeauna începem cu cei mai în vârstă invitați (doamnele mai întâi), iar noi, ca gazde, la final. Farfuriile nu trebuie oferite direct din mână. 

Aproape toate felurile de mâncare trebuie servite prin partea dreaptă a scaunului invitatului. În același mod procedăm și pentru a umple paharul cu vin sau apă. 

Selecția băuturilor și servirea lor sunt în sarcina soțului gazdei. Paharele vor fi umplute mai întâi doamnelor, iar apoi domnilor.

Vezi care sunt regulile de servire la masă cel mai des folosite în restaurante și la cine oficiale.

Bucură-te de petrecerea ta și află mai multe aici:

Ar trebui sa renunțați la un banchet sau la masa de prânz? Alegeți petrecerea potrivita

Știi să așezi corect masa? Află acum secretele așezării tacâmurilor la masă