Combină legumele obișnuite cu o serie de condimente exotice. De exemplu, mixul franțuzesc quatre epices (patru condimente) complimentează într-un mod ideal felurile de mâncare pe bază de legume verzi, pregătite la cuptor. Poți prepara acest mix chiar la tine acasă: amestecă 8 părți de piper alb, 2 părți de cuișoare, 1 parte de nucșoară și 1 parte de ghimbir uscat.
Legumele congelate obișnuite pot fi folosite în multe moduri diferite. De exemplu, încearcă să le consumi nu doar fierte în supe și friptură la tavă, dar și împreună cu carne tocată. Plăcinta “Quiche lorraine” va avea un gust absolut delicios cu boabe de fasole, șuncă, smântână și brânză, la fel ca un ștrudel cu brânză feta, mărar și spanac mărunțit. Și nu uita să decongelezi complet legumele, pentru a elimina excesul de lichid din ele.
Pregătirea acasă a unor feluri de mâncare ca la restaurant nu este dificilă. Trebuie doar să te asiguri că folosești ingrediente de calitate și respecți rețeta.