În timp ce clienții obișnuiți Bonduelle s-au obișnuit treptat să perceapă acest brand ca sursa lor familiară de legume gustoase disponibile în magazinul local, vânătorul de produse gourmet va fi mirat să găsească varietăți și mai moderne și mai puțin comune, accesibile în această vară pe rafturile micilor magazine de delicatese gastronomice și pe cele ale oricărui supermarket.
Recomandarea noastră de bază pe lângă alte magazine atractive este Tonda di Parigi sau Morcovi parizieni – o varietate frumoasă de morcovi rotunzi și portocalii, care nu necesită feliere sau pregătiri preliminare și care pot fi fierți în supă, în vin alb, în suc de portocale, amestecați cu usturoi sau ierburi, prăjiți în ulei de măsline, stropiți cu suc de lămâie, făcuți sote cu puțin zahăr și unt până devin glazurați și moi, sau încălziți pur și simplu în steamer cu puțină sare și chimion pentru a obține o garnitură adecvată și, totuși, sofisticată.
Cu o formă anume, în comparație cu varietățile comune, Morcovii parizieni, pot fi făcuți piure, dar sunt mai buni atunci când sunt gătiți și serviți în forma originală. Printre rețetele cu morcovi la modă pentru această vară, menționăm câteva feluri și tehnici mai puțin comune:
- Supă cremă (sau nu) cu Morcovi parizieni și ghimber – o rețetă de bază, îmbunătățită cu rădăcină de ghimber dată pe răzătoare, nucșoară și smântână;
- Prăjitură cu morcovi parizieni cu glazură de brânză – un deset deosebit cu bucăți de morcovi caramelizați, brânză cremoasă, vanilie, zahăr brun, nucșoară, scorțișoară, cuișoare, nuci și ghimber;
- Miel condimentat cu mere, țelină și salată de morcovi;
- Morcovi parizieni sote cu praz și cimbru proaspăt;
- Morcovi caramelizați în stil Bourbon cu unt topit și zahăr brun.