În opoziție cu legumele și cu diverse alte garnituri, ciupercile conservate au abilitatea de a-și păstra cu adevărat gustul lor inițial. Diferența este aproape nedetectabilă de către unele persoane și îți permite să te bucuri din plin de un gust proaspăt când te interesează gustări proaspete.
Cu toate acestea, înainte de a le găti, ar trebui să pregătești ciupercile conservate în așa fel încât să îți dea posibilitatea de a le integra corect în mâncăruri, salate sau gustări. Odată ce sunt gata, numai imaginația ta va sta între ele și o gustare completă.
Iată ce poți să faci:
- Taie mărunt ciupercile și asezonează-le cu usturoi pudră. Prăjește-le rapid și adaugă brânză, iaurt sau lapte și ardei iute tocat. Pune amestecul pe câteva felii de pâine prăjită și dă la cuptor 10 minute. Vor rezulta câteva felii aromate.
- Taie ciupercile felii (1 cm grosime) și pune-le într-o strecurătoare. Pune-le sub jet de apă și apoi lasă la scurs. Când sunt gata, pune-le pe un fund de lemn și lasă-le să se usuce. Într-o tigaie, adaugă puțin ulei organic (ajunge o lingură) și prăjește încet ciupercile cam 3 minute pe fiecare parte. Adaugă praf de curry, usturoi pudră și servește cu sos salsa sau de avocado.
- Taie mărunt ciupercile, o ceapă și o tulpină de praz. Pune-le într-o tigaie cu o lingură de unt. Prăjește până când ceapa devine aurie. Servește cu orez brun.
Ciupercile sunt extrem de gustoase dacă le combini cu puțin ulei, așa că asigură-te că găsești o gustare care conține aceste două ingrediente: va fi sățios și gustos în același timp.