Marea varietate a tipurilor de paste este prezentă și în magazinele din întreaga lume. Îți prezentăm o scurtă descriere a tipurilor de paste, din care îți vei alege ceea ce îți este pe plac.
Forme de paste populareSpaghetti sunt, fără îndoială, cel mai folosit tip de paste de pe mapamond. Aceste paste lungi și fragile sunt adesea folosite pentru felul principal servit la o masă. Au un gust excepțional în combinație cu diferite sosuri pe bază de roșii și carne.
Farfalle. În italiană, „farfalle” însemnă „fluturi”, și chiar aceasta este forma pe care o au aceste paste. Se potrivesc perfect cu toate tipurile de sosuri și salate ușoare, și în același timp arată delicios pe farfurie.
Calamari. Forma lor seamană în mod izbitor cu bine-cunoscutele fructe de mare. Sunt adesea servite cu legume, sosuri sau pește.
Lasagna este tipul de paste mai mare decât oricare altul. Este o bucată de aluat plată, bine întinsă, în formă dreptunghiulară. Ca regulă, putem servi câteva astfel de paste, fierte și cu umpluturi de o calitate superioară, de exemplu, carne sau legume.
Cannelloni sunt paste în formă de tuburi groase, goale la interior, cu un diametru de aproximativ 1,5 - 2 cm. Au un gust excelent cu umpluturi pe bază de brânză, spanac sau carne, și gătite la cuptor cu sos de tomate.
Penne sunt un alt tip faimos de paste în întreaga lume. În italiană „penne” înseamnă stilou. Sunt adesea descrise ca fiind tuburi tăiate oblic. Penne-le sunt cele mai des folosite în salate și pentru caserole.
Găsește-ți forma preferată de pastePoți găsi mai multe rețete delicioase la: