
Regina unei familii de plante ce cuprinde peste 100 de diverse soiuri.
100 g varză - 31 kcal
Conţine fosfor, mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, sodiu precum şi vitaminele A, B. C şi E.
Un medicament printre legume
Deja în Roma antică varza era preţuită ca fiind o legumă deosebită, folosită în tratamentul simptomatic al diverselor afecţiuni şi în calmarea inflamaţiilor pielii. Varza conţine compuşi ai sulfului care au un efect benefic asupra tenului, a unghiilor şi părului. Mai conţine şi substanţe anticancerigene. Susţine funcţiile glandei tiroide. Ajută la reglarea corespunzătoare a temperaturii corporale. Are de asemenea influenţă asupra funcţionării corecte a sistemului digestiv şi respirator. Are efect antiinflamator, antiseptic şi analgezic.
Varza murată
Varza proaspătă, sărată şi supusă fermentării, pe scurt – varza murată, este o sursă nepreţuită de vitamina C, fitoncide, potasiu, fier şi zinc.Bogăţia de vitamine, săruri minerale, conţinutul scăzut de calorii şi acţiunea benefică asupra organismului fac din varză o componentă de preţ a regimurilor de slăbire, unele dintre acestea având chiar varza în rolul principal.
Descoperă legumele noastre












Rețetele noastre
- DESCOPERĂ REȚETA
Buddha Bowl
Bonduelle vine în întâmpinarea verii cu o rețetă fresh, bogată în proteine vegetale, perfectă pentru sezonul cald.
- DESCOPERĂ REȚETA
Salată cu tofu și porumb chilli
Salată ușor de preparat, plină de nutrienți, perfectă pentru toți membrii familiei.
- DESCOPERĂ REȚETA
Supă cremă de legume verzi cu năut
O nouă rețetă delicioasă de supă cremă! Valorile nutritive ale legumelor verzi, combinate năutul bogat în fibre și proteine, se regăsesc în acestă rețetă gustoasă.











