
Regina unei familii de plante ce cuprinde peste 100 de diverse soiuri.
100 g varză - 31 kcal
Conţine fosfor, mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, sodiu precum şi vitaminele A, B. C şi E.
Un medicament printre legume
Deja în Roma antică varza era preţuită ca fiind o legumă deosebită, folosită în tratamentul simptomatic al diverselor afecţiuni şi în calmarea inflamaţiilor pielii. Varza conţine compuşi ai sulfului care au un efect benefic asupra tenului, a unghiilor şi părului. Mai conţine şi substanţe anticancerigene. Susţine funcţiile glandei tiroide. Ajută la reglarea corespunzătoare a temperaturii corporale. Are de asemenea influenţă asupra funcţionării corecte a sistemului digestiv şi respirator. Are efect antiinflamator, antiseptic şi analgezic.
Varza murată
Varza proaspătă, sărată şi supusă fermentării, pe scurt – varza murată, este o sursă nepreţuită de vitamina C, fitoncide, potasiu, fier şi zinc.Bogăţia de vitamine, săruri minerale, conţinutul scăzut de calorii şi acţiunea benefică asupra organismului fac din varză o componentă de preţ a regimurilor de slăbire, unele dintre acestea având chiar varza în rolul principal.
Descoperă legumele noastre












Rețetele noastre
Buddha Bowl
Bonduelle vine în întâmpinarea verii cu o rețetă fresh, bogată în proteine vegetale, perfectă pentru sezonul cald.
Salată cu tofu și porumb chilli
Salată ușor de preparat, plină de nutrienți, perfectă pentru toți membrii familiei.
Supă cremă de legume verzi cu năut
O nouă rețetă delicioasă de supă cremă! Valorile nutritive ale legumelor verzi, combinate năutul bogat în fibre și proteine, se regăsesc în acestă rețetă gustoasă.