1. >Legumis
  2. >Supă rece de avocado și mazăre

Mazărea, fresh sau congelată, poate fi oricând pasată, iar pentru o supă rece, ușor de preparat, avem și avocado.

Ingrediente

  • 500 g mazăre, fresh sau congelată
  • 2 avocado 
  • 400 ml borș de legume
  • Sucul de la ½ lămâie
  • Sare, piper
  • Sos Tabasco

Pasul 1

Fierbe mazărea în apă clocotită cu sare, timp de 5 minute. Scurge-o și clătește-o în apă rece. Curăță avocado-ul.

Pasul 2

Mixează într-un blender mazărea cu avocado și cu 400 ml borș de legume rece. Asezonează cu sare, lămâie și Tabasco după gust.

Pasul 3

Pune-o la frigider pentru cel puțin o oră și servește-o rece.

Câteva sfaturi pentru a dezvolta rețeta:

Dacă îți place guacamole, vei adora această supă delicioasă de avocado și mazăre, care este diferită de supa rece de castraveți și gazpacho de roșii, castraveți și ardei. Supele reci de legume nu au nevoie întotdeauna de o oală pentru prepararea lor, deoarece nu necesită neapărat gătire, ci mai degrabă apă rece, dacă nu gheață.

Există rețete delicioase pe care le poți descoperi pentru a te răcori și hidrata peste vară: supa rece de mazăre, cremă de dovlecei cu frunze de mentă, supă cremă de morcovi cu usturoi, chimen și busuioc, supă de roșii cu lămâie și ulei de măsline și multe altele. Pentru fiecare, rețeta preferată de supă de vară! Cărțile de gătit abundă cu idei de supă de vară care vor mulțumi atât adulții, cât și copiii.

Prepararea acestei supe este simplă și ușoară. Pentru ingrediente, poți folosi mazăre proaspătă primăvara sau congelată pe tot parcursul anului. Va trebui să urmezi instrucțiunile de pe ambalaj pentru a o pregăti înainte de a o amesteca cu avocado. Nu uita de o linguriță de oțet sau suc de lămâie pentru a nu se oxida. Apoi adaugă condimentele și aromele: usturoiul, sarea, piperul, tabasco. În blender, adaugă puțină apă rece, pentru a obține o supă fină. Gustă și dacă este nevoie, mai adaugă sare sau piper. Avocado-ul are deja grăsimi, prin urmare nu este nevoie să adaugi ulei sau alte tipuri de grăsime. Pentru aperitive la modă, servește această supă rece de avocado și mazăre cu puțin păstrăv afumat sau somon, o combinație ce trebuie încercată.