Ești în căutarea unei rețete care să te facă să te simți bine, care să fie colorată și rapidă, gustoasă și sănătoasă?
Avem fix ce ai nevoie: salată de orez cu broccoli, năut prăjit și mere roșii!
Ia-ți fibrele necesare din această masă delicioasă cu Legumis!
Ingrediente
- 2 pungi (800 g) broccoli Vapeur Bonduelle
- 1 conservă năut Vapeur Bonduelle
- 200 g orez arborio
- 2 mere roșii
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri boia de ardei dulce
- sucul de la ½ lămâie
- sare fină, piper măcinat
Pasul 1
Scurge năutul și toarnă-l într-o tigaie cu ulei de măsline, boia de ardei, sare și piper.
Pasul 2
Rumenește-l la foc mare timp de 5 - 8 minute, apoi pune-l într-o tavă la cuptor. Gătește-l timp de 20 de minute la 180°C.
Pasul 3
Prepară orezul cu broccoli. Fierbe broccoli-ul timp de 3 minute într-o oală, apoi mărunțește-l într-un blender. Fierbe și orezul urmând instrucțiunile de pe ambalaj. În final, amestecă foarte bine broccoli-ul cu orezul.
Pasul 4
Spală merele. Taie-le pe jumătate și scoate miezul.
Pasul 5
Într-un bol de salată, amestecă orezul cu broccoli, năutul și cubulețele de mere. Asezonezi și masa-i gata!
Câteva sfaturi pentru a dezvolta rețeta:Buchetele de broccoli sunt drăguțe... și chiar și gustoase! Nu avem niciodată suficiente rețete cu această legumă verde. Este delicioasă în cel mai simplu mod - fiartă în apă cu sare - această legumă inconfundabilă se adaptează oricărui fel de preparat. Ușor de depozitat și de preparat.
Bineînțeles, când spunem broccoli, te vei gândi la o caserolă. În loc să-l gătești într-o oală cu apă clocotită cu sare, mai bine îl faci la abur, astfel încât să nu absoarbă multă apă. Îmbracă-l într-un sos bechamel și presară o mână de brânză rasă înainte de a-l pune în cuptor. Nimic mai simplu! Pentru o schimbare plăcută, îl poți găti pe grătar sau în cuptor, și e și mai bine să economisești timp dacă îl gătești concomitent cu altceva.
Broccoli este minunat și într-o salată. Nu este nevoie de multe ingrediente: broccoli proaspăt sau congelat și apoi gătit (în timp ce îi lași să se răcească, pregătește restul de salată); alte legume de sezon, după gust (sparanghel, ceapă roșie, roșii); chiar și fructe pentru o aromă extra (mere verzi sau roșii, kiwi...); niște carbohidrați pentru o rețetă echilibrată (orez basmati, năut fiert bine, scurs și clătit, cartofi fierți). Cel mai important într-o salată de broccoli rămâne dressingul: zeamă de lămâie sau oțet de mere, sare și piper, ulei (două linguri de ulei de măsline pentru una de oțet, proporții vechi), ierburi fine (pătrunjel, coriandru, mărar...). Pentru o schimbare, ce zici de un dressing pe bază de iaurt și suc de lămâie - mai ușor pentru detoxifiere. Pentru a face salata mai crocantă poți să adaugi niște nuci, alune de pădure sau migdale mărunțite, care vor da un plus salatei tale – amestecă-le în ultimul moment, pentru a păstra diferitele texturi.
O altă idee de rețetă de salată: cu broccoli proaspăt (fresh). Nu trebuie neapărat să-l gătești: de ce să nu-l razi fin cu o răzătoare mare până când obții o textură asemănătoare orezului sau grișului? De asemenea, îl poți toca mărunt pe un tocător până obții bucăți foarte subțiri - sau cel puțin cât poți tu de subțiri, de dimensiunea unui bob de orez - și să-l marinezi timp de o oră într-un vas cu puțină sare, piper și suc de lămâie pentru a se înmuia. Apoi, pregătește-ți rețeta obișnuită de salată de broccoli cu ingredientul tău preferat: cubulețe de brânză, resturi de orez, alte legume... Fiecare cu rețeta lui! Adio oală, curent sau gaz: iată noul nostru fel de mâncare preferat, fără gătit!