De obicei, când ne gândim la Germania, ne gândim la băuturi precum berea, o mare specialitate germană. Dar, care sunt mâncărurile îndrăgite de germani? 1.        Nu există bucătărie germană fără cârnați. Porcul este ingredientul principal al preparatelor germane, precum șunca, chiftelele, mezelurile și cel mai adesea, cârnații. Fie că vorbim de cârnați din carne de porc sau de vită, afumați sau nu, se prepară simplu, fierți sau la grătar. Îi poți servi cu o salată de cartofi, muștar, orice alt fel de salată sau doar cu pâine! Când spui cârnați și pâine, de fapt spui hot-dog, un preparat fast-food care s-a născut la Frankfurt înainte de a fi cunoscut în toată lumea. Dintre specialitățile culinare ce nu trebuie ratate, una dintre cele mai cunoscute este Currywurst, apărut la Berlin în 1949. Deși pare a fi un cârnat în pâine, nu este un hot-dog. Acesta sandviș este acoperit cu un sos de roșii - curry, de unde îi vine și numele! Într-o țară în care aproximativ 10% din populație se declară vegetariană, a avea alternative vegetale la cârnați este mereu o opțiune binevenită. Astfel, poți încerca un sandviș cu hot-dog din morcov alături de ceapă, brânză la alegere și orice altceva că s-ar potrivi mai bine! 2.        Pastele Din punct de vedere istoric, în bucătăria germană s-a folosit mult varza și cartoful, pe care le poți întâlni în multe preparate tradiționale, cum ar fi grünkohl (un preparat pe bază de cârnați, care există și în țările scandinave și Danemarca sub alte denumiri). Rețetele tradiționale sunt mai degrabă savurate acasă cu familia decât în restaurante. Încetul cu încetul, bucătăria tradițională a devenit mai puțin importantă, mulți germani fiind seduși de bucătăria italiană. Atât de mult încât, în zilele noastre, pastele au devenit o masă esențială în multe familii germane. Există de asemenea, o tradiție pentru pastele pe bază de ou, care a permis dezvoltarea acestor specialități culinare! Fie cu ciuperci, pui și smântână, fie sub formă de lasagna, pastele nu se consumă fără sos! Acoperite din abundență cu legume, carne, brânză, diferite sosuri, cu sau fără ulei de măsline, toată Germania le-a adoptat! 3.        Ce avem la desert? Fiecare regiune germană are un desert preferat, deseori servit în timpul pauzei de după-amiază, ”Kaf-fee-zeit”, cu o cană de ceai sau o ceașcă de cafea. O pauză de gustare tipic germană, este adesea alcătuită dintr-o felie de plăcintă cu fructe (fructe de pădure, prune, mere, pere, în funcție de sezon) sau o prăjitură cu cremă, cum ar fi ”tortul pădurii negre” (schwarzwälder kirschtorte în germană). Este un tort cu blat de cacao, acoperit cu frișcă și cireșe sălbatice. Acesta este unul dintre cele mai faimoase deserturi din țară, dar mai sunt multe altele! Negru, roșu și alb: acest tort are chiar culorile ținutelor tradiționale din regiunea Pădurea Neagră. De aici vine dulcele în gastronomia germană!