Fasole verde à la Provençale
fasole verde - ceapă - sos de roșii - ierburi de Provence – usturoi
Curăță și toacă mărunt ceapa. Curăță și zdrobește usturoiul. Rumenește-le în tigaie într-o lingură de ulei de măsline. Adăugă 300 ml pulpă de roșii din conservă, un vârf de lingură de zahăr, câteva ierburi de Provence, sare și piper. Lăsă la fiert 10 minute, apoi adaugă fasolea verde în conservă sau congelată (dacă folosești conservă, scurge-o de lichid și încălzește-o timp de două minute). Dacă folosești fasole congelată acoperă vasul și lasă să se gătească în sos, amestecând des, până când devin moi.
Fasole verde și spaghete cu pesto
Fasole verde - spaghete - busuioc - usturoi - ulei de măsline - parmezan
Pregătește un pesto amestecând ½ cățel de usturoi, busuioc, ulei de măsline, sare și piper. Adaugă 20 g de parmezan ras, apoi amestecă. Fierbe 400 g de spaghete în apă clocotită sărată și adaugă o jumătate de pungă de fasole verde congelată Bonduelle cu trei minute înainte de finalul timpului de gătit al pastelor. Scurge pastele și fasolea, asezonează cu pesto și servește.
Ciuperci sote și fasole verde în sos de soia
Fasole verde - ciuperci – ceapă mică - sos de soia - usturoi
Curăță și toacă două cepe mici. Taie 8 ciuperci champignon mari sau folosește un borcan de ciuperci feliate Bonduelle. Rumenește ceapa și usturoiul în tigaie cu o lingură de ulei de floarea soarelui, adaugă 200 g (½ pungă) de fasole verde congelată Bonduelle. Adaugă ciupercile și trei lingurițe de apă, apoi acoperă și gătește timp de 5 minute, amestecând de două ori. Adaugă trei lingurițe de sos de soia și mai lasă la gătit două minute în plus dacă preferi fasolea mai moale. Se servește cu orez.
Fasole verde în lapte de cocos și curry
Fasole verde - cartofi - curry pudră - lapte de cocos
Curăță și feliază 4 cartofi. Pune-i la fiert timp de 15 minute în apă clocotită sărată, apoi scurge-i. Călește o ceapă și un cățel de usturoi - ambele tocate – în tigaie cu o lingură de ulei de floarea soarelui, adaugă o linguriță de curry și 300 ml de lapte de nucă de cocos. Adăugă 300 g de fasole verde congelată Bonduelle și cartofii. Amestecă, apoi acoperă și lasă la foc mic timp de 10 - 15 minute, până se fierb cartofii. Se poate folosi, de asemenea, fasole verde în conservă: în acest caz, lasă cartofii să fiarbă în laptele de nucă de cocos și adăugă fasolea verde cu 2 minute înainte de a finaliza, doar pentru a o încălzi.
Fasole verde sote cu chorizo și migdale
Fasole verde - chorizo - migdale - pătrunjel
Gătește 500 g de fasole verde congelată Bonduelle în apă clocotită sărată și apoi scurge-o. Sau poți, de asemenea, să scurgi o conservă de fasole verde Bonduelle. Feliază 100 g de chorizo. Pune la înmuiat o mână de migdale în apă fierbinte, scurge-le și toacă-le în bucăți mari. Într-o tigaie antiaderentă rumenește chorizo. Adaugă migdalele, apoi fasolea verde, puțină sare, piper. Apoi sotează-le la foc mare timp de 2 minute. Servește fierbinte.