1. >Rețete
  2. >Mâncărică de mazăre cu carne de pui

Mâncărică de mazăre cu carne de pui

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.
Ușor
5 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1 conservă (800 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

500 g carne de pui (pulpe dezosate)

1 ceapă

1 ardei roșu

2 linguri făină de grâu

250 ml. apă

400 g conservă de roșii

Mărar

Sare

Piper
Ingrediente pentru 5 persoane
1 conservă (800 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

500 g carne de pui (pulpe dezosate)

1 ceapă

1 ardei roșu

2 linguri făină de grâu

250 ml. apă

400 g conservă de roșii

Mărar

Sare

Piper
  1. Pași 1
    Am tăiat pulpele dezosate în 2-3 bucăți. Le-am pus în puțin ulei (2-3 linguri), le-am condimentat cu sare și piper, am picurat puțină apă și am lăsat pe foc mediu la înăbușit, cu capac, cam 30 minute. Când carnea e complet făcută, am scos-o din oală.
  2. Pași 2
    În locul ei am adăugat ceapa și ardeiul tocate, puțină sare și am lăsat la prăjit până legumele s-au înmuiat bine. Dacă e nevoie, mai adăugați puțină apă.
  3. Pași 3
    Am adăugat făina, am amestecat bine și apoi am început să adaug apă, ca la maioneză, amestecând mereu, până am obținut un sos alb.
  4. Pași 4
    Am adăugat roșiile din conservă, strivite cu furculița, am adăugat piper și am lăsat totul la fiert cu capac timp de 10 minute. Se drege sosul cu sare și piper.
  5. Pași 5
    Am pus carnea în sosul obținut, apoi mazărea scursă și mărarul tocat. Am stins focul, am pus capacul la oală și am lăsat să stea 10 minute, ca să se îmbine aromele.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Legume mexicane cu orez

    Un preparat vegetarian, numai bun pentru un prânz consistent.

  • Frigărui de creveți cu mix Hawaian

    O combinație inedită de creveți și ananas alături de un mix de legume în stil hawaian care vă va sur...

  • Buddha Bowl

    Bonduelle vine în întâmpinarea verii cu o rețetă fresh, bogată în proteine vegetale, perfectă pentru...