1. >Despre noi
  2. >Povestea unui deschizător de drumuri în consumul bazat de alimente vegetale

Cu foarte mult timp în urmă... doi prieteni, Louis-Antoine Bonduelle și Louis Lesaffre-Roussel și-au unit forțele pentru a înființa o distilerie de alcool din cereale și ienupăr.

Suntem în 1853, în nordul Franței. Dacă acestor doi oameni li s-ar fi spus atunci că aventura în care pornesc va dura mai mult de o sută cincizeci de ani și că numele Bonduelle va fi cunoscut într-o zi din Normandia până în Urali, oare ar fi crezut? Nu suntem siguri...

Dar să începem cu începutul.

Capitolul 1: De la distilerie la mazăre

Suntem în 1862, în Renescure, un sat francez situat la granița dintre Nord și Pas-de-Calais. Renescure este leagănul companiei de familie, unde cei doi parteneri au cumpărat o fermă și un teren pentru a înființa o distilerie de alcool din cereale, un grajd de vite și o casă pentru producerea de malț.

Acolo, în 1926, frații Pierre și Benoît Bonduelle au transformat un grajd abandonat într-un atelier de conserve și au produs 90.000 de cutii de mazăre!

După război, afacerea „conservelor"" Bonduelles s-a bucurat de un mare succes. Le-am distrus conservele! Și în 1947, a fost confirmarea: s-a născut marca Bonduelle… Un brand care se afirma deja ca un deschizător de drumuri în consumul bazat pe alimente vegetale ( plant based).

Capitolul 2: De la Renescure la Copenhaga

Suntem în Danemarca, în 1989. Ușile Europei s-au deschis pentru conservele Bonduelle, care atrag din ce în ce mai multe țări.

După Germania în 1969, apoi Italia, Marea Britanie, Benelux și chiar Portugalia, Bonduelle nu a încetat niciodată să cucerească continentul, până la Danemarca în 1989.

Între timp, s-a deschis o nouă fabrică la Estrées-Mons în Franța, iar compania a investit într-o nouă zonă: legumele congelate: în 1968 s-au vândut 300 de tone de legume congelate!

Un pionier în Europa, Bonduelle este cu un pas înainte.

Capitolul 3: Povestea familiei continuă

Suntem în 1998, la Bursa de Valori din Paris. Bonduelle tocmai a fost listată pe piața secundară!

În timp ce continuă să se extindă din punct de vedere geografic, grupul Bonduelle continuă să inoveze prin adăugarea a două noi corzi la arcul său: porumb, cu două cooperative producătoare de porumb dulce (Coop de Pau și Maïsadour) și salată proaspătă cu Salade Minute, în 1997.

Dar familia Bonduelle rămâne cu picioarele pe pământ și continuă să acționeze mai presus de toate în numele valorilor în care crede: integritatea și etica, protecția mediului, bunăstarea populațiilor.

Acest angajament puternic se reflectă în punerea în aplicare a unei politici RSI solide și durabile și în crearea Fundației Louis Bonduelle în 2004.

 

Aventura continuă cu Bonduelle Traiteur în 2003, apoi Bonduelle North America în 2007.

Șapte generații s-au succedat din 1853! În toți acești ani, Bonduelle a reușit să-și păstreze spiritul de afacere de familie, asigurându-se întotdeauna că dezvoltă o viziune pe termen lung, acordând importanță semnificației acțiunilor sale, bunăstare prin consumul bazat pe alimente vegetale (plant based), acționând întotdeauna în numele unor valori puternice și făcând din angajații săi actori și ambasadori reali.

Iar această aventură minunată este departe de a se termina!

Zi de zi, Bonduelle acceptă noi provocări, concepe noi produse și servicii, pentru a conserva planeta noastră, pentru a acționa pentru bunăstarea tuturor și pentru a scrie cele mai frumoase pagini din istoria sa.

Ce e mai bun urmează să vină!