1. >Despre noi
  2. >O poveste despre angajament!

Ce este Fundația Louis Bonduelle?

Este o multitudine de inițiative și mari aventuri umane lansate cu un singur scop: să ia măsuri concrete pentru a aduce o schimbare durabilă în obiceiurile alimentare.

17 ani de angajament

Din 2004, Fundația Louis Bonduelle a încurajat și a sprijinit financiar peste 200 de proiecte și a ajuns la peste 500.000 de beneficiari prin acțiuni în domeniu. Fiind o fundație corporativă, în conformitate cu legislația franceză, care acționează la scară internațională (Franța, Italia, Canada, Spania, Rusia, România), aceasta sprijină teritoriile în tranziția alimentară prin mobilizarea know-how-ului și creativității sale pentru a concepe modele utile, realiste, originale și durabile.

Acest lucru implică dezvoltarea de parteneriate academice și ateliere care vizează îmbunătățirea evaluării bazate pe știință a eficacității acțiunilor noastre și a impactului lor. În 2021, de exemplu, Fundația și-a reînnoit parteneriatul cu catedra Anca (Alimente, nutriție și comportament alimentar), o catedră parteneră din cadrul școlii AgroParisTech, care își propune să ofere acces tuturor la alimente sănătoase și durabile.

Prezentă în 7 țări, Fundația depune eforturi pentru a schimba practicile, în special în rândul tinerei generații, prin proiecte legate în principal de cultivarea legumelor (de exemplu, crearea de grădini de legume) și nutriție (ateliere de gătit), cu diverse abordări, cum ar fi ateliere de dezvoltare a celor 5 simțuri sau teatru. Întotdeauna cu același obiectiv: educația în noi modele de consum și răspândirea obiceiurilor alimentare sănătoase. Acțiuni esențiale pe care Fundația intenționează să le intensifice.

Accelerarea schimbării comportamentelor noastre alimentare

Deoarece credem în diseminarea cunoștințelor și a informațiilor pentru a stabili în mod durabil bune practici pentru o nouă dietă care aduce beneficii sănătății tuturor, Fundația Bonduelle își împărtășește activitățile cu consumatorii prin intermediul site-ului său web, al paginii sale de Facebook și al buletinului său informativ. În plus, a creat o pagină Instagram în Franța numită @Dansmonplate pentru a accelera tranziția alimentară către legume prin dezvoltarea unei reviste participative care dezbate subiectul referitor la a mânca bine.

Site-ul Fundației este o adevărată mină de aur! Veți găsi sfaturi, conținut, informații din toate țările pentru a înțelege mai bine legumele și pentru a mânca mai bine și recomandări de la atelierele conduse de cercetători parteneri.

Logica de acțiune și impactul social

Încă de la înființare, Fundația Louis Bonduelle a susținut apeluri de proiecte la nivel local pentru a merge mai departe și a acționa mai aproape de nevoile comunităților. În 2021, Fundația și-a unit forțele în special cu platforma de crowdfunding Ulule pentru a organiza o serie de 4 apeluri de proiecte originale în favoarea unei mai bune accesibilități la alimentele pe bază de legume pe continentele europene și americane.

Vizitați chiar acum site-ul Fundației Louis Bonduelle pentru a afla mai multe despre schimbarea obiceiurilor alimentare și pentru a face chiar voi schimbarea!