În principiu, nu există nici o diferență în ceea ce privește gustul între anumite rețete sănătoase cu legume și fructe, pe de o parte, și alternativa cu carne, pe de altă parte. Oricât de elegantă și distinsă este o masă cu carne, aceasta nu va oferi cantitățile necesare de vitamine; pe de altă parte, dacă folosești fructe și legume într-un mod inteligent, poți beneficia de amândouă: mâncăruri la modă într-o formulă complet nouă, ce vor deține elementele naturale de care avem nevoie pentru a duce o viață sănătoasă.
Soluțiile acestei pentru legume și fructe
Deconstruiește ideea că mesele cu legume și fructe nu sunt la fel de consistente ca cele cu carne. Dacă folosești ulei de măsline, vei adăuga cantitatea necesară de grăsimi, urmând în același timp o rețetă sănătoasă. De fapt, poți folosi oțet (recomandăm oțetul balsamic, fie de la Reggio Emilia, fie de la Modena) pentru a contracara efectele imediate ale uleiului de măsline în mâncăruri.
În plus, poți adăuga fructe de mare, fie gătite pe aburi, fie pe grătar, pentru a obține o masă consistentă; acestea conțin suficiente substanțe nutritive când sunt combinate cu legume crude și promit, cu siguranță, amestecuri exotice perfecte în salatele dumneavoastră cu legume și fructe. Astfel de salate pot fi consumate și seara, întrucât vor fi bine tolerate de stomac.