Oricare ar fi contextul, copiii sunt atrași de produsele de fast-food de astăzi odată ce se reîntorc la școală. Pentru a ține acest lucru sub control și pentru a le asigura o dietă sănătoasă, ai nevoie de câteva sugestii și sfaturi.
1. Mâncarea ar trebui să arate întotdeauna apetisant
Datorită naturii lor, legumele au culori puternice. Pentru a le păstra, le poți prezenta fie crude, care e de fapt cea mai bună opțiune pe care o ai, sau să le fierbi la foc mic pentru câteva minute. În ambele cazuri, o lingură de ulei le va face să arate și mai bine. Pune-o deasupra sau, dacă ai un spray cu ulei organic comestibil, dă câteva pufuri peste salată.
2. Diversitatea este obligatorie
Copiii consideră mai degrabă anostă o gustare cu legume dacă nu este suficient de diversă. Amestecă mai multe legume pentru orice salată pentru a găsi echilibrul corect dintre elementele nutritive și gust.
3. Ingredientele adiționale aduc o schimbare
Pentru diete cu legume, ingredientele adiționale ar trebui să fie folosite cu moderație maximă. Cu toate acestea, nucile reprezintă întotdeauna un adaos excelent (ia în considerare nuci, migdale și caju) datorită aromelor lor intense și elementelor nutritive pe care le adaugă, în special grăsimi polinesaturate și minerale. Dressing-urile pentru salate sunt și ele recomandate; asigură-te numai că nu torni prea mult și că copilul tău va putea mânca salata ușor în timpul pauzei.
4. Recreează rețete de vară și de vacanță
Copiii vor accepta mult mai ușor o dietă de legume dacă îți acorzi timpul să faci tranziția de la rețetele de vară încet. Nu elimina dulciurile, ci joacă-te cu cantitățile, dând astfel copilului tău impresia că mănâncă aceleași mâncăruri pe care le mânca în timpul verii.