Chiar dacă îţi doreşti tot timpul să fii “în acţiune” în bucătărie, este bine ca, din când în când, să iei o mică pauză şi să afli informaţii utile despre legume, fructe sau carne, mai ales că poţi învăţa foarte uşor lucruri interesante cu ajutorul chestionarelor noastre. La urma urmei, cu cât ştii mai multe, cu atât devii mai creativ atunci când vei pune în practică ceea ce ai învăţat.
Întrebări despre gătit și alimentațieAm centralizat unele dintre cele mai comune întrebări din zona bucătăritului, pentru a răspunde nevoilor celor care sunt curioși în legătură cu anumite aspecte ale acestei activități atât de relaxante.
- Ce mâncare poți face din carne de porc?
O întrebare suprinzător de comună. Carnea de porc nu este neapărat în topul preferințelor românilor, care sunt fani ai puiului într-o mare majoritate. Dar preparată corect, poate avea un gust incredibil. Carnea de porc se poate folosi pentru friptură (la cuptor sau la tigaie), pentru sarmale, costițe delicioase, chifteluțe și multe altele!
- La ce se folosește turmericul în bucătărie?
Turmericul (cunoscut și drept curcuma) are extrem de multe proprietăți benefice pentru organism. Este un condiment aparte, care poate fi folosit în principiu pentru orice: fripturi, garnituri, salate sau chiar deserturi. Unele persoane savurează și turmeric latte, o băutură de cafea cu un iz mai aparte.
- Ce mâncare se dă la bebeluși de 3 luni?
Până în 4 luni, bebelușul este încă mic și încă se dezvoltă, inclusiv la nivelul sistemului digestiv. Este mult prea devreme pentru orice altceva în afară de lapte, fie el matern sau sub formă praf.
- Idei de mâncare cand alăptezi?
Pe lângă o alimentație sănătoasă și echilibrată, este indicat ca proaspetele mămici care alăptează să includă alimente ce stimulează producția de lapte matern. Câteva exemple ar fi: năut, cereale integrale, legume verzi, usturoi, ghimbir, fenicul, etc.
Bine de ştiut
Descoperă fascinanta istorie a legumelor şi modul în care ele sunt preparate în diferite regiuni ale lumii. Poţi descoperi lucruri interesante, care să te inspire la viitoarea masă pe care o vei pregăti.