Alege carnea de pește potrivită; fasolea e irelevantă
Unul dintre secretele de bază ale rețetelor cu pește și fasole este că trebuie să îți dedici toată atenția peștelui, şi nu să o împarți între acesta și fasole. Combinația perfectă dintre cele două este atât de dificil de atins pentru că fasolea tinde să acopere gustul dacă este scoasă în evidență prea mult, astfel diminuând gustul subtil al peștelui. În același timp, fasolea la abur sau fiartă e singurul lucru de care ai nevoie pentru garnitură când gătești pește; adevărata artă și stil stau în felul în care gestionezi carnea.
Cum să alegi corect atunci când gătești pește și cum să îl prepari cu stil
Ar trebui să urmezi trei pași pentru a reuși. Toate rețetele care ignoră acești pași ignoră implicit și intensitatea gustului (atât a peștelui, cât și a fasolei), ruinând astfel efectul:
- Peștele de apă dulce e de preferat celui marin; în plus, cu cât e mai gras peștele, cu atât mai bine.
- Gând gătești pește, adaugă lămâie și piper cu lămâie. Acestea vor intensifica senzația de prospețime, care se va menține în amestecul final, împreună cu gustul de fasole.
- Ordinea preferată în modalitatea de preparare este: gătire la abur, fierbere, coacere în cuptor, prăjire rapidă la foc mare, prăjire clasică. Cu cât înaintezi spre ultima soluție, cu atât vei simți intensitatea gustului de fasole în detrimentul celui de pește.