Ghid de agroturism pentru o alimentaţie sănătoasă
Se apropie vacanţa şi unii dintre noi aleg să o petreacă în agro-pensiuni, la munte sau la mare. Avantajele culinare ale unei astfel de vacanţe sunt incontestabile.
In cadrul unei ferme la ţară unde totul este produs natural, sau într-o pensiune cu specific pescăresc în deltă sau pe litoral se mănâncă cu totul altfel decât acasă. Profitaţi de ocazie pentru a gusta, după caz, deserturi cu miere, salate cu iaurt şi cu brânză, ghiveci, zacuscă, legume coapte şi legume pe grill, peşte şi fructe de mare aşa cum nu găsiţi la orice restaurant din capitală!
La mare, în căutare de reţete: peşte cu legume Este o combinaţie de mare efect, atâta vreme cât ştiţi alege condimentele pentru peşte. Reţete de peşte cu legume mediteraneene sau autohtone găsiţi uşor. Salate de legume cu iaurt şi brânză la munteProdusele lactate sunt specialitatea oricărei pensiuni montane. Profitaţi de ocazie pentru a comanda salate sănătoase, asezonate cu brânzeturi naturale şi înecate în dressing-uri cu iaurt.